peisaj

Trasee

Excursii in zona

Plecare din Busteni, plimbare de sosea spre Sinaia, dupa care parasim DN1, urcam serpentinele Paduchiosului, pana la cabana Cuibul Dorului. De aici, luam muntele pieptis, pana suuuus pe Platoul Bucegilor! De aici, mergem spre Pestera, spre Bolbolci, spre Babele.

facebook

Ne gasiti pe Facebook!

Da-ne un like pe Facebook

aventura

Babele si Sfinxul

Obiective in zona

 Monumente ale naturii , formate din blocuri mari de piatra ce au capatat formale pe care le au azi intr-un timp foarte indelungat , Sfinxul si Babele aflate in platoul Bucegi,au dat nastere multor legende si mituri.

 Sfinxul este un  megalit antropomorf situat la peste 2200 metri altitudine si a fost denumita asa datorita asemanarii mari cu Sfinxul Egiptean.

 Babele aflate la 10 minute distanta de Sfinxul ,foarte aproape d ecabana cu acelas nume,sunt formatiuni stancoase formate prin erodarea eloiana.

peisaj

Crucea Caraiman

Obiective in zona

 Denumita si Crucea Eroilor Neamului ,monument aflat la o altitudine de 2291m ,a fost construit  între anii 1926-1928.Crucea este executata din profile de otel cu soclu din beton armat pavat cu piatra.Luminare acestui monument se face cu ajutorul a 300 de becuri de 500w fiecare si poate fi vazuta de la zeci de kilometri departare, de pe Valea Prahovei.

pestera

Pestera Ialomitei

Obiective in zona

Pestera cea mai cunascuta din Romania,aflata in Muntii Bucegi,desfasurata pe un singur nivel cu o lungime de aproximativ 480m din care 400m accesibili pentru turisti,aceasta este strabatuta de un parau.Gura pesterii aflata la 18m deasupra fundului vaii, se deschide

pe o terasa orizontala.Pe acesta terasa ,la intrare se afla Manastirea Ialomitei , ridicată în secolul al XVI-lea, de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rau.

Pestera este accesibila pana in zona denumita „Altar”,denumire venind de la  stalactitele care sunt așezate în așa fel încât dau impresia unui altar de biserică.